غذاهای سنتی ایرانی در ممکو

سودمندی های لیمو ترش =Lemon

Thursday, October 04, 2007

 

سودمندی های لیمو ترش =Lemon

نام علمی ‍Citrus lemon

 

لیموترش مثل سایر مرکبات سرشار ویتامین C است و نیز بخاطر طعم و مزه خوبی که دارد از آن بعنوان طعم دهنده و چاشنی غذایی استفاده می شود و مثلا به غذاهای مختلف مثل ماهی و مرغ و سبزیجات اضافه می شود تا طعم و عطر بهتری را به آنها بدهد

به همین جهت لیمو ترش  جزو میوه‌های پر مصرف است.  هر چند بهتر است که آن را در دسته چاشنی‌های غذائی قرار دهیم تا گروه میوه ها ، چون نمی‌توان آن را مثل میوه مصرف کرد

 اما طرز مصرف لیمو هم خیلی مهم است  لیمو را بهتر است تا جایی که امکان دارد تازه مصرف کنید چون آبلیمو خصوصا اگر در مجاورت هوا قرار گرفته باشد طعم تلخی به خود می گیرد و ترکیب شدن اش با هوا از خو اص آن می کاهد . چون ویتامین C  هم از دسته ویتامین های ناپایدار است . و زود از بین می رود .

 همانگونه که اشاره رفت  لیمو نیز  مانند دیگر مرکبات منبع خیلی خوبی  از ویتامینC ; است. آب یک لیموترش بیش از ۵۰% از ویتامین C" روزانه را تأمین می‌کند. ویتامین آنتی‌اکسیدان قوی است که بدن را در مقابل سرطان، امراض قلبی و عفونت‌ها محافظت می‌کند. لیموترش همچنین منبع خوبی از لمونین (Lemonin) که یک روغن مرکبی است می‌باشد. در حیوانات آزمایشگاهی نشان داده شده که روغن مرکبی بدن را در مقابل تومورهای سرطانی محافظت می‌کند. لیموترش همچنین غنی از ترپین (Terpenes) است. ترپین ماده‌ای است که تولید کلسترول در بدن را کنترل می‌کند و مانع از افزایش زیاد آن می‌شود

اسانس لیمو ترش :

. در ژاپن به واسطه اثرات شاداب کننده و فرح بخش این اسانس، آن را به هنگام کارکردن کارمندان در فضا منتشر میکنند. همچنین میتوان از چند قطره از اسانس لیمو به عنوان بخور استفاده کرد، یا مقداری ازآن را در وان حمام ریخت. این کار باعث سرحال شدن کلیه اعضا بدن میشود. البته نباید هرگر اسانس لیمو را بدون رقیق کردن برروی پوست بکار برد زیرا باعث بروز مشکلات پوستی میشود.

درخشان کننده چشمها :

سعی کنید در نوشیدنی هایتان از آب لیمو استفاده کنید. فرضا" هر روز صبح یک عدد لیمو را با مقداری آب گرم میل کنید. نوشیدن این مایع به جای نوشیدن چای باعث میشود شما بدن سالمتری داشته باشید. همچنین در اثر نوشیدن مایعات حاوی آب لیمو، چشمهای شما درخشانتر شده و پوستی سرحال تر از قبل خواهید داشت. در صورت تمایل برای بهتر کردن طعم آن میتوانید از شکر یا عسل استفاده کنید.

تسکین دهنده گلودرد : لیمو دارای اثرات ضد عفونی کننده و قابض است و بدین جهت میتوان از آن برای درمان گلودرد استفاده نمود. با توجه به مقدار بسیار زیاد ویتامین "ث" موجود در لیمو، مصرف آن باعث افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن میشود. برای فرد مبتلا به آنفلونزا و سرماخوردگی مصرف مخلوطی از آب لیمو تازه با عسل در یک لیوان آب گرم بسیار مفید است.

نیرو بخش و تب بر : مصرف آب لیمو باعث کاهش تب در افراد بیمار میشود. به عنوان مثال اگر چند قطره از اسانس لیمو یا مقداری آب لیمورا به آب سرد اضافه کنید، سپس با استفاده از یک دستمال آن را روی پیشانی تب دار قرار دهید، این کار باعث کاهش تب وتقویت نیروی بدن خواهد شد. ذکر این نکته ضروری است که قبل از قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب باید از قرار دادن اسانس لیمو به صورت مستقیم برروی پوست خودداری شودزیرا ممکن است باعث بروز حساسیتهای پوستی گردد. 

تسکین دهنده درد : لیمو باعث تسکین سردردهای معمولی و سردردهای میگرنی میشود. برای این منظور میتوان 5 قطره اسانس لیمو را در25 میلی لیتر از یک روغن حامل مناسب (مانند روغن بادام) مخلوط کرد و آنرا با استفاده از یک دستمال کتانی برروی ناحیه مبتلا به درد ماساژ داد.

پاک کننده پوست : اگر پوست شما چرب است میتوانید آنرا با لیمو که یک ماده قابض است تمیز کنید. به این ترتیب که یک قاشق چای خوری آب لیمو را در دو فنجان آب مقطر بریزید و با یک پنبه تمیز صورت خود را با آن پاک کنید. این کار باعث کاهش چربی پوست میشود و از پدید آمدن جوشهای صورت جلوگیری میکند. در صورت استفاده از این لوسیون برای جلوگیری از رشد باکتریها بهتر است هرروز یک محلول تازه درست کنید. مصرف این محلول باعث خشک شدن پوست میشود و برای پوستهای چرب بسیار مفید است. اما در صورت داشتن پوست خشک از مصرف آن خودداری کنید.

شاخه ای از یک درخت لیمو ضد شوره و بر طرف کننده خارش پوست سر : آب لیمو برای پوست سر بسیار مفید است و شوره سر را کاهش میدهد. عصاره حاصل از آبگیری یک لیموی تازه را حدود 10 دقیقه برروی پوست سر مالش دهیدو سپس آن را با آب به طور کامل بشوئید. همچنین آب لیمو میتواند به عنوان یک تقویت کننده مو وضد خارش، به صورت ماساژ برروی پوست سر استفاده شود.

ضد سرماخوردگی :

آب لیمو یک ضد ویروس عالی میباشد و همچنین مصرف آن برای سرماخوردگی شدید بسیار مفید است. بدین منظور یک عدد لیمو را با مقداری نمک میل کنید. در صورت تمایل میتوان عصاره گرفته شده را در آب رقیق کرد و سپس مصرف نمود.

یک حالت دهنده خوب برای موها : بعلاوه شستشوی موی چرب با استفاده از آب لیمو باعث کاهش چربی آن میشود. به این صورت که عصاره حاصل از ابگیری دو عددلیمو در یک لیتر آب مورد استفاده قرار دهید و موهایتان را با این محلول بشویید. این روش باعث درخشان و شاداب شدن انواع موها میشود. همچنین مصرف آن باعث میشود موهای طلایی رنگ روشنتر شوند.

نرم کننده مناسب برای پوست آرنج :

 برای نرم کردن پوست زبر ناحیه آرنج، آرنجتان را حدود 10 دقیقه برروی یک برش لیمو ترش فشار دهید.

 تقویت کننده حافظه :

لیمو تقویت کننده حافظه است. چند قطره از اسانس لیمو را روی یک دستمال ریخته و از طریق بینی استنشاق کنید. همچنین میتوان این کار را در مواقعی انجام داد که میخواهید چیزی رابه یاد بیاورید. مغز شما با استنشاق اسانس لیمو نیروی تازه ای بدست خواهد آورد.

آرامش دهنده روح : لیمو همواره به عنوان یک ماده تسکین دهنده روح مطرح بودهاست. استشمام رایحه معطر لیمو در طی تمرینات تمرکز و تعمق روح (مدیتیشن) بسیار مفید است. برای انجام این کار کافی است که سه قطره از اسانس لیمو را به یک کاسه حاوی آب گرم افزود و آنرا در هوای اتاق قرار دهید. به این ترتیب در طول استشمام رایحه معطر لیمو به یک آرامش مطلوب فکری و روحی دست خواهید یافت.

خواص درمانی لیمو ترش : 


ليمو ترش بعلت داشتن خواص اسيدي  یک ماده  ضد عفوني كننده  خیلی قوي است . به همین جهت اگر در هنگام  مسافرت ؛ به آب آشاميدني سالم دسترسی نداشتید  فقط کافی است که چند قطره آب ليمو ترش را در آن بريزيد . آب ر ا كاملا استرليزه كرده و ميكربهاي موجود در آب را از بين مي برد
كسانيكه مي خواهند خود را لاغر كنند اگر صبح ناشتا آب ليمو ترش را با يك ليوان آب مخلوط كنند و مقدر كمي عسل بآن اضافه نمايند و آنرا بنوشند تا ظهر گرسنه نخواهند شد و بدين ترتيب از شر چربيهاي اضافي راحت خواهند شد .
بهترين كلسيم آن است كه از پوست تخم مرغ و آب ليمو تهيه مي كنند . براي تهيه كلسيم طبيعي يك تخم مرغ را تميز شسته و در يك ليوان بگذاريد و روي آن يك لیمو ترش را بريزيد و آنرا مدت دو سه ساعت در جاي خنكي بگذاريد سپس تخم مرغ را در آورده و آب ليمو را كه داراي مقدر زيادي كلسيم است مي توانيد روي سالاد ريخته و يا با عسل يا شكر شيرين كرده بنوشيد از تخم مرغ هم كه پوست آن نرم شده مي توانيد هنوز استفاده كنيد .
براي گلو درد بهترين دارو ليمو ترش است . يك قاشق چايخوري آب ليمو ترش را در آب نيم گرم بريزيد و با آن غرغره كنيد ورم گلو و گلو درد را بررطف خواهد كرد .

براي گرفتگي بيني و زكام 

كافي است چند قطره آب ليمو را با يك قاشق چايخوري آب مخلوط كرده و در بيني بچكانيد . براي رفع كم معده و روده بايد يك ليمو ترش را با پوست و هسته له كنيد و آنرا با يك ليوان آب سرد و يك قاشق عسل مخلوط كده و بمدت يك ساعت قبل از خواب نوشيد .
براي جلوگيري از خونريزي بيني كافي است كه يك تكه پنبه را آغشته به آب ليمو كرده و در سوراخ بيني بگذاريد خون دماغ را برطرف خواهد كرد .
اگر در صورت شما لكه و جوش قرمز رنگ وجود دارد درمان آن با آب ليمو و نمك است . بدين ترتيب كه در مقداري آب ليمو نمك بزنيد و آنرا با پنبه روي صورت خود بماليد لكه ها و جوشها را برطرف مي كند .
بهترين دارو براي پوست دست شما مخلوط گليسيرين و آب ليمو است . آب ليمو و گليسرين را به نسبت مساوي مخلوط كنيد و بدستهاي خود بماليد ببينيد كه چقدر پوست دستها صاف مي شود . در زمستان براي جلوگيري از سرما زدگي دستهاي خود را با آب ليمو ماساژ دهيد

 

...............................تحقیق از محمد توکلی – ممکو

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        پنجشنبه ۱٢ مهر ،۱۳۸٦ - محمد توکلی

در باره گوجه فرنگی :

Thursday, October 04, 2007

About tomatoes

در باره گوجه فرنگی :

مقدمه :

استفاده از گوجه فرنگی در ایران سابقه چندانی ندارد اصولا تمام این محصولاتی که پسوند فرنگی دارند از جمله هویج فرنگی – نخود فرنگی و یا سیب زمینی بومی ایران نبوده اند بلکه از خارج به ایران وارد شده اند از این جهت سابقه گوجه فرنگی کمتر از یک قرن است . پدرم تعریف می کند که وقتی گوجه وارد ایران شده بود خیلی ها می ترسیدند آن را مصرف کنند و فکر می کردند که سمی است !

اما گوجه فرنگی نه تنها سمی نیست بلکه خواص بیشماری دارد که علاوه بر ویتامین های و املاح معدنی باید به ماده معجزه گر لیکوپن اشاره کرد که ثابت شده است می توانداز سرطان پروستات که از سرطانهای رایج در مردان است جلوگیری بعمل آورد .

گوجه را بهتر است بصورت پخته یا کباب شده مثل آنچه در چلو کباب استفاده می شود مصرف کنید چون وقتی می پزد لیکوپن آن بهتر جذب می شود و اگر بصورت املت و به همراه تخم مرغ و روغن مصرف شود که دیگر یک غذای کامل است .

 

گوجه فرنگی جزء مواد غذایی رایج و پر مصرف است بطوریکه سرانه مصرف آن در آمریکا  8 کیلوگرم  است بر طبق گزارش بخش کشاورزی آمریکا   U.S. Department of Agriculture  بعد از سیب زمینی – کاهو و پیاز چهارمین دسته سبزیجات پر مصرف در آمریکا را تشکیل می دهد . و یکی از رایج ترین سبزیجاتی است که آمریکایی ها آن را درباغچه های خانه خود کشت می کنند .

از گوجه برای تهیه محصولاتی چون انواع سس – کچاپ و عصاره استفاده می کنند و این مواد خیلی بیشتر از گوجه خام مورد استفاده هستند .

طبق نظر گیاه شناسان , گوجه را باید در رده میوه ها قرار داد و نه سبزیجات چون گوجه دارای حبه بوده  و گوشتالو است و  به همراه دانه  می باشد اما بر طبق اصطلاحات آشپزخانه ای باید آن را در ردیف سبزیجات به حساب بیاوریم .

گوجه بیشتر تند است تا اینکه بخواهد شیرین باشد اما هنگامی که پخته می شود طعم و مزه شیرینی پیدا می کند . خاصیت اسیدی گوجه باعث شده است تا از آن به عنوان طعم دهنده و چاشنی غذایی استفاده شود . و براحتی می توان آن رابه  رب گوجه فرنگی و سس تبدیل کرد و مدت زیادی نگهداری نمود . گوجه را هم می توان بصورت خام و هم بصورت پخته با انواع غذاها مصرف کرد . از فرآورده های حاصل از گوجه می توان به همراه غذاهایی چون پیتزا – اسپاگتی – سوپ و آب سبزیجات استفاده کرد .

هم پوست گوجه فرنگی و هم قسمت گوشتی آن قابل خوردن هستند دانه های آن نیز مصرف می شود هر چند که این دانه ها و پوست توسط بدن هضم نمی شوند و از دستگاه هاضمه digestive system عبور می کنند . بقیه قسمت های گوجه خورده نمی شود وحتی می تواند سمی هم باشد .

گوجه از نظر شکل و اندازه و رنگ و قیافه  انواع مختلفی دارد . رنگ غالب گوجه ها قرمز یا زرد و سبز است اما در رنگهای دیگری هم می تواند وجود داشته باشد . اندازه گوجه هم از کوچک به اندازه یک گیلاس ( یک تا دو سانتی متر ) تا متوسط با قطر حدود 4 تا 5 سانتی متر و بزرگ با قطر حدود 10 سانتی متر و بزرگتر هم وجود دارد .

اغلب گوجه ها گرد هستند اما شکل های دیگر از جمله تخم مرغی و دوکی شکل هم وجود دارند .

گوجه شامل میزان فراوانی مواد غذایی و مواد غیر غذایی است که می تواند برای بدن مفید باشد از جمله :

ویتامین های C و A و K و پتاسیم و فیبر غذایی و فیتو کیمیکال و لیکوپن می باشد . vitamins C, A, K, potassium, fiber phytochemical lycopene  رنگ قرمز گوجه بخاطر همین ماده لیکوپن موجود درآن است و هر چقدر گوجه قرم تر باشد میزان لیوپن ان بیشتر است . گوجه های که قرمز پر رنگ هستند بیشترین مقدار لیکوپن را دارند . گوجه هایی که زردرنگ هستند لیکوپن آنها کمتر است و گوجه سبز اصلا لیکوپن ندارد .

لیکوپن از جمله مواد محلول در چربی است fat soluble, که بدین معنی است که به هنگام مصرف گوجه فرنگی باید میزان کمی هم روغن با آن استفاده شود تا لیکوپن بهتر جذب بدن شود واز فوائد بهداشتی مصرف گوجه فرنگی بیشتر بهره مند شوید .

Processed tomato products contain more nutrients than fresh tomatoes due to higher concentration levels in a small amount of product. In addition, certain substances in tomatoes (e.g., lycopene), when heated during processing or cooking, are more easily absorbed into the body.

مضرات گوجه خیلی کم است گوجه چون حالت اسیدی دارد می تواند باعث حالت تهوع  دربرخی از افراد شود . افراد که مستعد سوزش سینه هستند ممکن است به هنگام خوردن گوجه احساس ناراحتی کنند . استفاده از غذاهای سرشار از لیکوپن و از جمله همین گوجه فرنگی می تواند باعث تغییر رنگ پوست و نارنجی شکل شدن آن شود . که این حالت را لیکو پنودرمیا lycopenodermia می نامند .  تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر سمی بودن لیکوپن موجود در گوجه داده نشده است .

برخی داروها ممکن است که از جذب مواد محلول در چربی و از جمله همین کاروتنوئیدcarotenoids  موجود در گوجه فرنگی  در بدن  جلوگیری کنند  مثل برخی داروها که برای درمان چاقی مورد استفاده هستند .

از گوجه گاهی با نام سیب عشق love apples هم یاد می کنند که ناشی از این سوء درک است که فکر می کردند گوجه فرنگی مقوی قوای جنسی و نیروی باء است

Aphrodisiac  همچنین گوجه فرنگی را در برخی نواحی  بنام هلوی گرگ  wolf peaches هم می نامیده اند که ناشی از این عقیده غلط بوده است که فکر می کرده اند سمی است .

از دیدگاه گیاه شناسی گوجه فرنگی را باید جزء گیاهان سایه دوست  دانست که برخی گیاهان سمی هم از این دسته اند

 

..............................مقدمه و ترجمه از محمد توکلی – 13 مهرماه 1386 – ممکو

منبع :

http://healthysteps.health.ivillage.com/functionalfoods/tomatoes2.cfm

 

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        پنجشنبه ۱٢ مهر ،۱۳۸٦ - محمد توکلی

کشک و بادمجان :

غذای ایرانی :

کشک و بادمجان :

مواد لازم

·                     بادمجان:6 عدد متوسط

·                     پیاز:2 عدد متوسط

·                     مغز گردوی خرد شده:نصف لیوان

·                     گوجه فرنگی:2 عدد متوسط

·                     سیر:2 حبه

·                     روغن برای سرخ کردن:بمقدار لازم

·                     کشک:1 لیوان و نیم

درست کردن کشک بادمجان :

ابتدا بادمجانها را پوست می کنیم. سپس هر کدام را به 4 قسمت از طول می بریم و می شوئیم.بادمجانها را نمک می زنیم و در صافی می ریزیم تا آب آن برود.سپس آنها را در روغن فراوان سرخ می کنیم. پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود.گوجه فرنگی ها را پوست می کنیم و خرد می کنیم و با پیاز سرخ شده مخلوط می کنیم و کمی آن را تفت می دهیم.بادمجانهای سرخ شده رابه مخلوط پیاز و گوجه فرنگی اضافه می کنیم.مخلوط را روی حرارت ملایم گذاشته و سپس کشک و مغز گردوی خرد شده را به آن اضافه می کنیم و به مدت 2 الی 3 دقیقه هم می زنیم تا بادمجانها کمی له شوند. سیر را با رنده درشت رنده کرده و کمی در روغن تفت می دهیم.مخلوط کشک و بادمجان را در ظرف می کشیم و روی آن را با سیر سرخ شده تزیین می کنیم.

 

 

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        چهارشنبه ۱۱ مهر ،۱۳۸٦ - محمد توکلی

بادمجان = بادنجان = بادنگان = باتنگان

 

Tuesday, October 02, 2007

 

بادمجان  = بادنجان = بادنگان = باتنگان

 

امروز نام آن را بادمجان و یا درتداول عامه :  بادمجون می گویند


 منشاء واژه بادنجان  :  دیگر صورتهای قدیم و جدید آن مثلا باتنگان /پاتنگان /بادنگان و معرب آن باذنجان ) از واژة سنسکریت گرفته شده است چون منشاء اصلی بادمجان به 2500 سال پیش بر می گردد و خواستگاه آن چین و هند بوده است سپس در قرون میانه به آفریقا رفته است و از آنجا با اروپا و ایتالیا رفته و سپس به خاورمیانه آورده شده است . در اروپا هم از طریق کاشفان قاره نو به آمریکا رفته است .

 

وجه تسمیه ای که حمزة اصفهانی برای بادنگان ذکر کرده (به نقل ابوریحان بیرونی ص 93-94) یعنی « باذ این گان أی بقیت هذه الروح » ریشه شناسی عامیانه است . یکی دیگر از نامهای سنسکریت بادنجان gana ° van است که ظاهرا واژة سمنانی ونگنه / ونگون و مازندرانی وینگوم هر دو به همان معنی از آن باز گرفته شده است .
«بادنجان گیاهی فارسی  است و در اصل از سرزمین فارس  به همة اقالیم زمین رفته است ( هر چند اصل آن را از هند و چین می دانند )

می گویند انواع بادنجان خوراکی کنونی همه از اصل وحشی و  در هند پدید آمده و از آنجا به ایران و دیگر نواحی خاورمیانه راه یافته است

 «شاید این گیاه در روزگار پیش از اسلام مستقیما از هند به جزیرة العرب رسیده باشد»


انواع بادنجان .

 برخی از مؤلفان دورة اسلامی گونه هایی از بادنجان را می شناخته و ذکر کرده اند. مثلا ابن وحشیة که بادنجان را از گیاهانی دانسته که «بر و بار و برگ و ریشة آنها خورده می شود»


پزشکی سنتی .

بادنجان دو مزاج متضاد دارد یکی گرم و تیز و لطیف و دیگری سرد و خشک و هریک از این دو هم «مختلف است بر حد تازگی و کهنی» بادنجان : «هر چه کهنتر گرمتر و خشکتر و آن که تازه تر است سردتر». این اختلاف نظرها ظاهرا ناشی از کمیت مادة شبه قلیایی سمی تند و تیز و تلخ سلانین در بادنجان است که مقدار آن به حسب گونه های بادنجان اندازة تازگی و کهنگی و نیز خامی یا پختگی آنها تفاوت می کند

 

خوردن بادنجان خام چه بسا سبب مرگ ناگهانی می شود نیز رجوع کنید به ابن سینا همانجا که با بیان «بادنجان کهنه مزاج و مزة قلیا را دارد» وجود سولانین را در بادنجان پیشگویی کرده است . مضار و عوارض گوناگونی که حکمای قدیم برای بادنجان ذکر کرده اند ناشی از مزاجهای متضاد آن است ـ عوارضی چون تولید خون «سیاه و گرم » که مورث بیماریهای سوداوی قوباء بواسیر و چشمدرد می شود

«سوزانیدن » خون تولید خون «تیز و سوداوی » که باعث بوجود آمدن لک وپیس و کک و مک  بهق سیاه (و درنتیجه زشتی گونة روی مردم ) جذام سرطان گرفتگی در همة رگها و غیره می شود

ایجاد بثور (=جوش ) در دهان سر درد سرگیجه گرفتگی در جگر و سپرز می شود

بادنجان «غذایی است عجب که ضرر  خود را  زود پدید نیارد الا دیر . اینها عقاید سنتی ایرانی بوده است اما بادمجان می تواند باعث کاهش کلسترول شود و با باز کردن و گشاد رگهای خونی باعث خونرسانی بهتر به پوست و روشن شدن رنگ پوست صورت می شود .

"سودمندی های بادمجان ":

 بادنجانی که  در روغن سرخ شده  برای معده ای که خوراک را بر می گرداند سودمند است بادنجان جوشانیده و سپس با روغن و سرکه و بادام سرخ شده گرفتگیهای جگر و سپرز را می گشاید

ضماد خاکستر بادنجان سوختة آمیخته به سرکه بر زگیل زگیل را از میان می برد


برای دفع مضار مذکور بادنجان که رواقع برای رفع یا کاهش سولانین آن باشد  برخی از حکماء تدابیری برای آماده سازی و طبخ بادنجان توصیه کرده اند که ظاهرا قدیمترین آنها از آن ابن ماسویه است که می گوید  «بهترین طرز استعمال بادنجان این است که آن را پوست بکنند بشکافند و اندرون آن به نمک بیانبارند و مدت مدیدی آن را در آب سرد بگذارند. سپس این آب را دور بریزند و این کار را چند بار تکرار کنند. آنگاه بادمجان را بجوشانند و سپس با گوشت بره بزغاله یا مرغ بپزند



در آشپزی سنتی . خوراکهای متعددی که جزء اصلی یا یکی از اجزای آنها بادمجان است در کتابهای آشپزی  قدیم و جدید به آنها اشاره شده است

 از جمله بادمجان سرخ کرده – دلمه بادمجان – بورانی – کشک بادمجان – خورش بادمجان – ترشی بادمجان – میرزا قاسمی – کوکوی – حلیم بادمجان

در ادبیات . در ادب فارسی برخی از شاعران از بادنجان به عنوان میوه ای خوراکی و بویژه در تشبیهاتی هجوآمیز یاد کرده اند (برای مثالها رجوع کنید به دهخدا ذیل بادنجان بادنگان و باتنگان ) اما در شعر عرب وصفهای مشروحی در مدح و ذم آن می توان
یافت .

در زبان پارسی کنونی هم ضرب المثل : بادمجان دور قاپ چین  کنایه از آدمهای متملق و چاپلوس و نان به نرخ روز خور است !

 

.......................................تحقیق از محمد توکلی – 10 مهرماه 1386 – ممکو

 

 

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        چهارشنبه ۱۱ مهر ،۱۳۸٦ - محمد توکلی

حلیم بادمجان با طعم ایرانی

 

Tuesday, October 02, 2007

 

"  تنوع غذایی ایران "

 

 حلیم بادمجان با طعم ایرانی

یا پیتزا با طعم ایتالیایی !! 

 

ایران سرزمینی  است که در خیلی از زمینه ها منحصر بفرد است  و یکی از این  زمینه ها مجموعه غذاهای ایرانی است که از تنوع شگفت آوری برخوردار است کمتر کشوری این همه دستور غذایی متنوع و گوناگون دارد و این امر چند دلیل دارد :

  • سابقه تاریخی و غنای فرهنگی ایران

  • وجود اقوام گوناگون و خرده فرهنگ ها

  • هجوم ممالک دیگر به این سرزمین که با وارد کردن شیوه های غذایی آنها همراه بوده است

  • تنوع آب و هوایی و اقلیمی که باعث شده غذاهای گوناگون متناسب با آن شرایط تهیه و مصرف شود .

از بین همه علتها شاید این دلیل آخری از همه مهم تر باشد . سرزمین متنوع دارای مردمان  و ذائقه های متنوع است و این تنوع غذایی حاصل همین وضع است . هیچ ایرادی ندارد که ما با غذاهای غربی و شرقی و سایر ملل از چین گرفته تا اروپا و آمریکا آشنا شویم و آنها را مصرف کنیم اما لازم است که با غذاهای ایرانی هم آشنایی داشته باشیم و طعم آنها را از همان کودکی تجربه کنیم تا بزرگ که شدیم خودمان قضاوت کنیم که کشک بادمجان بهتر و سالم تر و خوشمزه تر است یا پتیزا و لازانیا ؟

حالا ما با پیتزا کاری نداریم و به معرفی یک غذای ایرانی بنام حلیم  بادمجان می پردازیم :

 

بادمجان، غذای لذیذی است اما حلیم بادمجان لذیذتر. برای پختن حلیم بادمجان برای چهار نفر یك كیلو بادمجان، نیم كیلو گوشت و ۱۵۰ گرم عدس نیاز داریم. ابتدا پوست بادمجان را می گیریم، سپس به بادمجان های پوست كنده شده نمك می زنیم و می گذاریم تا آبش خوب برود. می دانید كه نمك را برای این به بادمجان می زنند كه زمان طبخ، به روغن كمتری نیاز باشد. سپس بادمجان هایی را كه آبش رفته، در حرارت بسیار ملایم، آهسته آهسته سرخ می كنیم. به یاد داشته باشید كه اگر بادمجان را در دمای آتش تند سرخ كنیم، بیرون آن سرخ می شود و درونش نپخته باقی می ماند.

زمانی كه در حال سرخ كردن بادمجان ها هستید، ۱۵۰ گرم عدس را با نیم كیلو گوشت می گذارید تا خوب پخته شود اما اول باید چربی گوشت را خوب خوب پاك كنید و عدس را با گوشت بدون چربی بگذارید تا پخته شود. وقتی خوب پخته شد، عدس و گوشت پخته شده را با بادمجان های سرخ شده مخلوط می كنیم و با هم می كوبیم. وقتی خوب كوبیدیم، می گذاریم در دمای ملایم تا گرمای خود را حفظ كند.

برای تزئین حلیم بادمجان به ۳۰۰ گرم كشك و پیاز داغ، سیرداغ و همچنین مغز گردوی خردشده نیاز داریم. می توانیم پیاز داغ و سیرداغ را با نعنا داغ مخلوط كرده و با مغز گردو روی كشكی كه روی حلیم بادمجان ریخته ایم بریزیم تا طعم آن را لذیذ تر كند.

همانطور که می دانید در آشپزی سنتی ایرانی برخی از غذاها از جمله  ، عدس، گوشت و بادمجان جزو غذاهای سرد به حساب می آیند

 فراموش نكنید كه همراه این غذاها نباید از ماست استفاده كنید. اگر با خوردن غذای سرد، سردی اتان می شود بهترین راه، نوشیدن شربت سكنجبین بعد از این غذاست كه سالم ترین و پرخاصیت ترین نوشابه سنتی ایران است.

 

سرکه – انگبین (عسل) سرکه انگبین = سرکه انجبین (لابد بخاطر اینکه عربها حرف : گ نداشته اند ! ) = و بالاخره تبدیل به سکنجبین شده است !!

 برای تهیه این شربت، یك لیوان آب  را با ۴لیوان عسل   و یك لیوان سركه طبیعی و یك لیوان عرق نعنا مخلوط كنید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. پس از سردشدن، مقداری از آن را با آب رقیق كرده و شربت كنید كه بسیار گوارا خواهد بود و سردی بامجان را هم خنثی می کند .  می توانید برای کاهو سکنجبین هم از آن استفاده کنید . از شربت های سکنجبین موجود دربازار هم استفاده نکنید چون بجای عسل در آنها شکر ریخته اند و در واقع سرکه شکر هستند نه سرکه انگبین – سکنجبین ! و شکر هم همانگونه که می دانید برای بدن ضرر فراوان دارد و باعث ناراحتی های عصبی و عدم جذب ویتامین های گروه B و ریزش مو می شود .

 

 ......................................مهرماه 1386 – ممکو

 

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        چهارشنبه ۱۱ مهر ،۱۳۸٦ - محمد توکلی

فهرست غذاهای ایرانی و خارجی :

Tuesday, October 02, 2007

 

فهرست غذاهای ایرانی و خارجی  :

 

1-     آشها- آش یزدی- آش رشته- آش دوغ- آش غوره- آش میوه- آش کلم قمری- آش آلو- آش اماج- آش ماست- آش گوجه فرنگی- آش شله قلمکار- آش کدو حلوایی- آش انار- آش ماش- آش جو- آش ساک- آش ترش- آش رشته بادکوبه‌ای

2-     آبگوشتها- آبگوشت معمولی- آبگوشت بادنجان- آبگوشت قورمه سبزی- آبگوشت میوه خشک- آبگوشت بختیاری- آبگوشت ترشانه- آبگوشت کلم قمری- آبگوشت بزباش- آبگوشت گندم- آبگوشت لوبیا سفید- آبگوشت عدس و بادنجان- کله جوش- کله پاچه

3-     حلیمها- حلیم معمولی- حلیم بادنجانسوپها- سوپ عروس- سوپ عدس کرمانی- سوپ پیازچه- سوپ کنگر- سوپ گوجه- سوپ گل کلم- سوپ هویج- سوپ مرغاشکنه‌ها- اشکنه آلو- اشکنه گوجه- اشکنه میوه خشک ترش- اشکنه ساده- اشکنه چاشنی دار

4-     کبابها- شامی کباب- کتلت مرغ- کتلت مرغ و سیب زمینی- ترش کباب- کباب دیگی- کال کباب- تازه کباب- مرغ کباب- جوجه کباب- کتلت- کتلت سیب زمینی- کباب برگ- کباب کوبیده- کباب برنجی- کباب حسینی

5-     کوفته‌ها- کوفته سبزی- کوفته گوشت- کوفته محلی- کوفته تبریزیدلمه‌ها- دلمه بادنجان- دلمه به- دلمه کدو- دلمه سیب- دلمه کلم با سس گوجه فرنگی- دلمه موز (آذربایجانی)- دلمه سیب زمینی- نوع دیگر دلمه سیب زمینی- دلمه لواش- دلمه لواش و فلفل سبز و گوجه فرنگی

6-     کوکوها- کوکوی (رشتی)- کوکوی سیب زمینی- کوکوی لوبیا سبز با گوشت- کوکوی کنگر- کوکوی گل کلم- کوکوی ماهی- کوکوی اسفناج- کوکوی باقلا- کوکوی گوشت- کوکوی پیاز- خاگینه پیاز و جعفری و کوکوی سبزی

7-     بورانی‌ها و خوراک‌ها- بورانی ماست و قارچ- بورانی بادنجان- بورانی بادنجان با گوشت- خوراک اسفناج- خوراک نخود فرنگی- خوراک زبان- خوراک کدو- خوراک ماهیچه- خوراک باقلا- خوراک کدو و سبزی- نرگسی اسفناج- بریانی اصفهانی- خوراک اردک- خوراک نعناع و جعفری- خوراک گل کلم- نازخاتون- هویج پیچ- خمس آویج- کشک بادنجان- خوراک قلوه- قرقاول شکم پر

8-     خورشها- خورش قیمه- خورش فنجان معمولی- خورش فسنجان با آلوزرد- خورش قورمه سبزی- خورش کرفس- خورش نعناع- خورش لوبیا سفید و هویج و سیب زمینی- خورش باقلا با گوشت- خورش چغاله بادام- گل در چمن- میرزا قاسمی- خورش اسفناج- خورش رشتی- مسما بادنجان- آلو بخارا و خورش اسفناج- خورش هویج- خورش نارنگی - خورش سیب زمینی با شنبلیله- معجون گیلانی- فسنجان تخم مرغ- خورش پرتقال- خورش هلو- خورش قارچ- خورش به- خورش به بوریان- خورش کدو- خورش طاس کباب به سبک گیلانی- کولی غوراپیچ- ملاوابیج- خورش ماهی- فوسنجان- جغور بغور- خورش شیرین تره- تله کوته غور آب- دختر لوس- خورش آلو- خورش لوبیا سبز- خورش کنگر- خورش مرغ ترش

9-     چلو و پلو- کته- چلو- ته چین- قیمه پلو- آجیل پلو- باقلا پلو- زرشک پلو- ته چین کدو- آلبالو پلو- شیرازی پلو قالبی- سبزی پلو- کلم پلو- تخود پلو- دمی استانبولی- دمی قالبی با مرغ- ته چین سیب زمینی- شیرین پلو - پلو سبزی با ماهی- پلو کدو زرد- شیرین پلو- عدس پلو

10- شیرینی‌ها- ساق عروس- نان کشمشی- باقلوا (به سبک ایرانی)- شیرینی عسلی- نان شیرینی قمی- مسقطی- رنگینک- نان گردویی- بادام سوخته- نان نخودچی- سوهان حاج آقا- پشمک- گوش فیل- پر طاووس- حلوای آرد برنج- بامیا- زولبیا- راحت الحلقوم- گز اصفهان- نان برنجی قم- قطاب- شله زرد- حلوای آرد برنج- فرنی آرد برنج- حریره آرد برنج- نان قندی- نان پنجره‌ایشربتها- شربت به لیمو- یخ در بهشت- شربت توت فرنگی- شربت پرتقال- شربت سکنجبینمرباها- مربای زرشک- مربای انجیر- مربای توت فرنگی- مربای سیب گلاب- مربای آلو زرد- مربای تمشک- مربای بالنگ- مربای زردآلو- مربای به- مربای آناناسبستنی‌ها- بستنی سنتی ایران- بستنی تخم مرغ

11- ترشی‌ها- ترشی بادنجان- ترشی هفت بیجار- ترشی سبزی مخلوط- ترشی انگور (قزوینی)- ترشی میوه‌جات- ترشی پیاز- ترشی لیموترش (به طریق هندی)غذاهای ترکیه- سوپ یایلا- سوپ ماست- سوپ لوبیا قرمز- سوپ لوبیا سفید- خوراک لوبیا با پیاز- سالاد جاجیک- سالاد بادنجان- تخم مرغ با قیمه- خوراک تخم مرغ با فلفل- تخم مرغ با اسفناج در سوس خامه دار- تخم مرغ با ماست- کوفته تخم مرغی- کوفته جوجه - کوفته عجم- ایزگارا کوفته- کوفته در سوس- طاس کباب- کباب باغچه‌بان- شیش کباب- کباب بادنجان- کباب شکارچی- هونکر بگندی- کباب گوسفند عروسی- کباب گوسفند آنکارا- ران بریان گوسفند- خانم گوویج- گوویج کبابی- کباب سیب زمینی- خوراک گوشت گوساله- خوراک اردک با قارچ- خوراک جوجه خامه‌دار- خوراک بوقلمون با بلوط- جوجه با پلو- خوراک جگر و قلوه- شیش کباب قلوه گوسفند- قلوه گوسفند در خردل- خوراک جوجه با بادنجان- جوجه با فلفل قرمز- جوجه بریان- جگر سیاه بریان شده- موساکای بادنجان- موساکای گل کلم- خورش سبزیجات تابستانی- خورش سبزیجات زمستانی- خوراک بادنجان- خوراک لوبیا سبز با گوشت چرخ کرده- لوبیا سفید مخلوط با قطعاتی گوشت- کاپوسکا- خوراک آرتیشو- راگو- دلمه بادنجان- دلمه بادنجان (نوع دیگرش)- دلمه فلفل فرنگی، گوجه فرنگی، کدو و مو و کلم- دلمه فلفل فرنگی- دلمه گوجه فرنگی- دلمه کدو- دلمه برگ مو- دلمه کلم- خورش قیمه به طریق ترکی- خوراک عدس با گوشت چرخ کرده- خوراک بادنجان- خوراک کدو سبز- کوفته بادنجان- خوراک ریشه‌های کرفس- باقلا در روغن زیتون- پوره باقلای خشک- تره فرنگی در سوس تخم مرغ- هویج سرخ شده با ماست- کدو سبز سرخ کرده با ماست- دلمه فلفل فرنگی برگ مو و کلم در روغن- زیتون- دلمه فلفل فرنگی- دلمه کلم- دلمه برگ مو- گل کلم سرخ شده- بادنجان در روغن زیتون- پلو با روغن زیتون- لوبیا سبز در روغن زیتون- پلو آرایش یافته- پلو کره دار- پلو علی پاشا- پلو بادنجان- بلغور پلو (با گوشت)- پلو سلطان رشاد- استانبولی پلو- پلو گوجه فرنگی- خوراک ماکارونی با ماست- ارشته- بورک پوف- اسپاگتی به طریقه ترکی

12- خوراک‌های ماهی و میگو- ماهی خال مخالی در سوس- ماهی سفید و (یا شاه ماهی) با سبزیجات- خوراک ماهی حلوا- کباب میگوشیرینی‌جات- حلوای آرد گندم- حلوای خامه‌ای- حلوای سمولینا- روانی- روانی نارگیلی- سوتلچ- سوتلچ اوگراتین- سینه جوجه- کشکول- محلبی- کدو زرد با پسته و بادام- شیرینی بادام- آشوره - زرده- شیرینی پسته‌ای- محلبی ماست- کیک پنیری- نان توت فرنگی- نان قیسی- کیک ماست- دلبر دوداقی- ناف خانم- شکر پاره- بامیا- باقلوا- نان دائره‌ای - کیک‌های نمکین خشک- کیک خشک وانیل دار- کیک خشک فندق دار- بیسکویت مخصوص چای- شکلات هلالی شکلی- شیرینی بادامی- کیک پنیری- بیسکویت پرتقالی- مربای انجیر (بطریق ترکی)غذاهای عربی- شوربای عربی- بابا غنوج (عربی)- بابا غنوج با ماست- ماکرون بالفرن (عربی) ماکارونی در فر- ته چین عراقی- کبة البلغور- ثمن بلغور (عربی)- املت اسفناج (عراقی)- چلو فرای (عراقی)- مقلوبه (لبنانی)- حمص و طحینه (مصری)- التبوله- دولمه پیاز (عراقی)- ملفوف البیض- اسابع عروس (انگشتان عروس)- پیتزای عربی- کوکوی عدس- املت کدو (به سبک شام)- جوجه کباب (به سبک شامی)- بره با لوبیا (شامی)- خوراک جگر (شامی)- یخنی خورش بره (شامی)- خوراک بادنجان (شامی)- خورش بادنجان (شامی)- خورش بامیه به طریقه شام

13- غذای افغانی- کتلت افغانی- کوفته کابلی- خورش گوجه فرنگی- کباب سلطانی افغانی- کابلی پلو- خورش قورمه سبزی- پراطا و یا نان سرخ شدهغذاهای پاکستانی- قورمه ساده- بریانی (ته چین)- تند وروی مرغ و یا جوجه کباب پاکستانی- خوراک شلغم (به طریق پاکستانی)- کوفته ماست و سیب زمینی (پاکستانی)- سمبوسه (پیراشکی پاکستانی)- پراتا (نان روغنی پاکستانی)- چیاتی- کتلت سیب زمینی پاکستان- خوراک میگو (پاکستانی)- دلمه گوجه فرنگی پاکستانی- خورش بامیه به طریق پاکستانی- خورش قیمه پاکستانی- کوفته کاری پاکستانی- خورش جگر مرغ (به طریق پاکستانی)- کاری ماهی با نارگی

14- غذاهای هندی- پوره بادنجان- سوپ عدس هندی (دال)- خوراک خوش طعم سیب زمینی- خوراک نخود فرنگی و هویج- طرز تهیه گرم مسالا و یا ادویه هندی- کیچری تخم مرغ- کاری تخم مرغ- کاری سبزیجات- کیچری چلو و عدس- کاری عدس حیدرآباد- پیراشکی هندی بدون گوشت- گلاب جامون- حلوای هویج

15- غذاهای فیلیپینی، چینی و ژاپنی- جوجه کباب فیلیپینی- خوراک جوجه با بادام- کته چینی- خوراک جوجه با گردو (ژاپنی)- تمپورا (ژاپنی)- کاری جوجه بریان شده (چینی)- املت ژاپنی- فیله بریان شده (به سبک ژاپنی)- جوجه بریان شده (به سبک ژاپنی)- (یا کی توری) و یا خوراک مرغ به سبک ژاپنی- (تری یاکی و یا کباب گوساله ژاپنی)- چلو بریان شده چینی- سوکی یاکی (ژاپنی) بیفتک به طریقه ژاپنی- سوکی یاکی مرغ

16- غذاهای فلسطینی- خوراک بادنجان با پنیر- فلافل (کوفته لپه فلسطینی)- غذای ملی مراکش

17- غذاهای یونانی- کاسرول جوجه- خوراک جوجه با به- کوفته یونانی- دلمه برگ مو- سولاکی شیش کباب یونانی- پلاکی ماهی- موساکا (گراتینه بادنجان به سبک یونانی)- سوس گوجه فرنگی- دلمه کدو- چلو با گوجه فرنگی- خوراک جگر سیاه- سوس سیر- سوس تخم مرغ و لیموترش- سوس گوجه فرنگی مخصوص

18-  غذاهای تهیه شده از گوشت چرخ کرده- سوس مایونز (به طریق یونانی)- سوس بشامل (به طریق یونانی)- سوپ عدس- سوپ لوبیای سفید- سوپ گوجه فرنگی با ورمیشل- سوپ جوجه (به سبک یونانی)- املت بهاره- املت پنیر- خوراک تخم مرغ با کدو و سیر- اسپاگتی با سس گوجه فرنگی (به سبک یونانی)- ماکارونی با گوشت چرخ کرده- جگر سیاه سرخ شده- خوراک سیب زمینی با لیموترش- گل کلم سرخ کرده- خوراک گوشت گوسفند با سیب زمینی- طاس کباب (به سبک یونانی)- خورش بامیه به سبک یونانی- خورش سبزیجات مخلوط- املت عسلی- استیفادو (خوراک گوساله)- موساکا (خوراک بادنجان به سبک یونانی)- حلوای بادام (به سبک یونانی)- سومادا (شربت بادام)- سالاد بادنجان- سالاد لوبیا چشم بلبلی- سالاد تابستانی یونانی- سالاد لوبیای سفید- سالاد گوجه فرنگی و پیاز- انگشتان خانم (قبرسی)- یک نوع پلوی یونانی

19- غذاهای ایتالیایی- سوپ سبزی غلیظ ایتالیایی- سوپ تخم مرغ- سوپ سبزی ونیزی- سوپ اسفناج- خوراک نخود فرنگی به طریق ایتالیایی- کوفته ایتالیایی- خوراک جوجه چاشنی دار- خوراک مرغ بریان به سبک فلورانسی- خوراک قرقاول و ماکارونی- لوبیا با ماهی تن- دلمه گوجه فرنگی به سبک ایتالیایی- دلمه کدو به سبک ایتالیایی- خورش هویج به سبک ایتالیایی- پلو به طریق ایتالیایی- اسپاگتی با سوس گوشت- اسپاگتی با سوس گوجه فرنگی- اسپاگتی با کوفته و سوس گوجه فرنگی- طرز تهیه اسپاگتی- پیتزای پنیر- پلو فلورانسی- خوراک ماکارونی و لوبیا- املت کونتادینا- املت آرتیشو (ایتالیایی)- لازانیا- مارچوبه با پنیر- دلمه پیاز- خوراک تخم مرغ ونیزی- سالاد کلم پیچ- سالاد بادنجان- سالاد گل کلم- کوفته سیب زمینی- یک خوراک لذیذ بنام- ماهی سرخ کرده مخلوط- ماهی سرخ کرده به سبک مارگارت- اسکالپ گوساله و پنیر موتزارلا- خوراک جوجه شکارچی

20- غذاهای فرانسوی- سوپ پیاز- مایونز کلاسیک فرانسوی- سوس پنیر- سالاد نیس- سالاد سیب زمینی- سالاد گوجه فرنگی- خوراک لوبیا- خوراک سیب زمینی- سوفله پنیر- ماهی قزل آلا سرخ شده- سالاد ژاردنیر- خورش سبزیجات ماسدون- خوراک نخود فرنگی- خوراک جوجه شاسور- نان هلالی پرووانس- شاتو بریان- نان‌های هلالی شکلی فرانسه- سوفله سیب زمینی- املت فرانسوی- گراتینه گل کلم- املت ژامبون- سالاد الویه- سوفله قارچ- سیب زمینی خامه دار- خوراک جوجه به طریق فرانسوی- خوراک لوبیا به طریق برتون- یک نوع خوراک بادنجان فرانسوی- خوراک سیب زمینی با پیاز- کمپوت هلو مخلوط با بستنی

21- غذاهای اتریشی- گولاش ماهی گول و یا ماهی سفید- راگوی گوساله- ماهی گول در سوس پاپریکا- خوراک ماهی آزاد- گولاش اتریشی- گولاش مجارستان- یک نوع غذای سبزی جعفری- خوراک قلوه با پیاز- گولاش گوساله (یک نوع دیگر)- جوجه پابریکادار- گولاش سیب زمینی- گوشت با چلو (به طریق اتریشی)- واینر شنیتسل- دلمه خیار- تخم مرغ در خامه ترش

22- غذاهای کشورهای اسکاندیناوی- خوراک سیب زمینی به طریقه سوئدی- شیرین پلو سوئدی- املت سوئدی- ماهی خال مخالی (به طریقه نروژی)- کوفته ماهی نروژی- ماهی سوفله سوئدی- فیله‌های با سوس لیموترش (سوئدی)- سوس لیموترش- سوپ کلم (سوئدی)- سوپ سیب (دانمارکی)- سوپ کریسمس کشورهای اسکاندیناوی- دختر روستایی پرده نشین (دانمارکی)- ساندویچ روناز دانمارکی و سوئدی

23- غذاهای انگلیسی- طاس کباب انگلیسی- تخم مرغ اسکاتلندی- سوپ قاطی پاطی اسکاتلندی- خوراک گوشت گوساله- سوپ تره فرنگی اسکاتلندی- کیک مادئرا- پای سیب- خورش ایرلندی

24- غذاهای آلمانی- سوپ عدس- کوفته به طریق آلمانی- سالاد سیب زمینی به طریق آلمانی- دلمه سیب زمینی- سالاد سیب زمینی (یک نوع دیگر)- کیک سیب زمینی

25- غذاهای هلندی- سس هلندی- سوپ لوبیا- سوپ سبزی خامه‌دار- سوپ سبزیجات- دلمه کلم- ته چین اندونزی

26- غذاهای بلژیک و لوکزامبورگ- خوراک جوجه (به طریق بلژیکی)- سوپ جعفری فرنگی (بلژیکی)- خوراک خیار (بلژیکی)- سوپ برنج و گوجه فرنگی (به طریق لوکزامبورگی)- سوپ پیاز با پنیر (به طریق لوکزامیورگی)- سالاد گرم سیب زمینی (به طریق لوکزامبورگ)غذاهای اسپانیایی- خوراک مرغ (به طریقه اسپانیایی)- پلو به سبک اسپانیایی- چلو با مرغ (به طریقه اسپانیایی)- املت کاستیلی- املت اسپانیایی- سوپ جوجه- تخم مرغ آب پز پرتغالی- املت پرتغالی

27- غذاهای روسی- برش روسی- برش اوکراینی- بیف استروگانوف- خوراک جوجه کی‌یف- پوره چغندر- دلمه خیار روسی- شیشلیک قفقازی- پیراشکیغذاهای بلغارستان و رومانی- خوراک تخم مرغ و ماست- سوپ سرد خیار- ماهی بخار پز- خورش سبزیجات و گوشت- خوراک گوجه فرنگی با تخم مرغ- سوپ با گوشت به طریق رومانی- سوپ روستایی- قارچ با سوس خامه‌ای- خوراک جوجه با قارچ (به طریق رومانی)- خورش پیاز

28- غذاهای مجارستانی- گولاش به طریق مجارستانی- سوپ جوجه به طریق مجارستانی- خورش به با گوشت (رومانی)- خوراک گوشت تاراگون

29- غذاهای لهستانی- پیراشکی لهستانی- کلوچه سیب زمینی- لوبیا سبز با سوس ادویه‌جات- کیک عسلیغذای چک و اسلواکی- خوراک گل کلم با تخم مرغغذاهای مکزیکی- سوپ سیب (به طریق مکزیکی)- خوراک تخم مرغ به سبک مکزیکی- خوراک خیلی تند و گوشتی- دلمه فلفل فرنگی با پنیر- یک نوع دلمه دیگر مکزیکی- پلو مکزیکیغذاهای ایالات متحده آمریکا- پای شکلاتی- چیز برگر- همبرگر- دوناتس

 

....................................محمد توکلی  مهرماه 1386 – ممکو

 

 

 

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        چهارشنبه ۱۱ مهر ،۱۳۸٦ - محمد توکلی

 

این وبلاگ متعلق به محمد توکلی می باشد

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        چهارشنبه ۱۱ مهر ،۱۳۸٦ - محمد توکلی