غذاهای سنتی ایرانی در ممکو

غذاهای سنتی جنوب

فرهنگ جنوبی

 

 

Tuesday, November 27, 2007

 

 

گذری به  فرهنگ و آداب و رسوم جنوبی ها

 

 لهجه جنوبی

اگر از یکی دو مورد استثناء بگذریم(برخی از اهالی جزیره شیف وکنگان  یا برخی شهری غربی خوزستان که به زبان عربی محلی نیز صحبت  می کنند.)  تقریبا تمامی مردم شهرهای جنوبی به زبان فارسی اما با لهجه مخصوص جنوبی  حرف می زنند واهالی خوزستان و بوشهر و هرمزگان نیز از این قاعده بیرن نیستند اما لهجه ها عموما متفاوت است مثلا اهالی  شهرستانهای دشتستان،گناوه ودیلم به نوعی  گویش لری صحبت می کنند که این لهجه ها در مناطق روستائی بیشتراز شهرها متنوع و مشهود است .

 

انواع ماهی های جنوب :

 

این ماهی ها در طیف وسیعی از ساحل جنوب از خرمشهر و آبادان گرفته تا  سواحل وجزایر استان بوشهر و هرمزگان و چاه بهار  صید می شوند و بطور کلی عبارتند از:

ماهی حلواسفید ، شوریده، راشگو،سنگسر،هامور،شیرماهی،قباد،سرخو،شعری،شئوم،سه بیتی ،خارو، گواف ، مید ، صبور، انگز ، وده ها نوع دیگر.

- 

   غذاهای سنتی جنوب

 

 بدیهی است که چون صید آبزیان دریایی از عمده ترین منابع غذایی جنوب است ماهی و سایر آبزطیان چون میگو  در غذای بیشتر مردم این استانهای جنوبی و به ویژه  سواحل و جزایر آن سهم مهمی دارد.

مانند قلیه، ماهی سرخ کرده ، ماهی شکم گرفته ، پلوماهی ، چلوماهی ، پلووچلومیگو وغیره، اما مردم قسمتهایی که از ساحل دورترند و حالت بندری ندارند  بیشتر ازغذاهائی ازقبیل دال عدس ، للک و رنگینک استفاده می کنند .

 

 

......................تحقیق از محمد توکلی – 6 آذرماه 1386 – ممکو

 

 

 

 

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        سه‌شنبه ٦ آذر ،۱۳۸٦ - محمد توکلی