غذاهای سنتی ایرانی در ممکو

دال عدس

Saturday, May 03, 2008  غذاهای محلی خوزستان – ممکو دال عدسمقدمه : دال عدس از غذاهای ساده و در عین خوشمزه ای است که در جنوب ایران رایج است آن را می شود هم با عدس قرمز و هم با عدس سبز درست کرد هر چند معمولا با عدس های قرمز که هم در محل کاشته می شود و هم از هندوستان وارد می شود و در دیلم و گناوه می توان آنها را خرید این غذا را درست می کنند برای ما که در شرکت کار می کنیم و علاقه ای به خوردن غذاهای مملو از گوشت رستوران نداریم استفاده از دال عدسی به سبک هنمدی که مملو از فلفل است نیز تنها راه فرار از آن غذاهای پر از گوشت است که در این گرما نمی شود به آنها لب زد اما همین دال عدسی هندی تند و تیز برای شرایط گرمایی اینجا خیلی مفید است چونم تندی فلقل باعث دفع گرما از بدن می شود !  مواد لازم: عدس قرمز: یک و نیم پیمانهسیر کوبیده: 3 حبهپیاز خرد شده: 2 عدد متوسطسیب زمینی: 2 عدد متوسطرب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوریروغن، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازمتمر هندی: 1پیمانه طرز تهیه:   چون ممکن است بین دانه های عدس ، سنگ هم وجود داشته باشد برای حفظ دندانها بهتر است ابتدا عدس را پاک کرده و بگذاریم که کمی  خیس بخورد . پس از گذشت 10 دقیقه عدس را با سیب زمینی خرد شده به همراه 2 تا 3 لیوان آب می گذاریم. در این هنگام پیاز را سرخ کرده و سیر کوبیده شده را به آن اضافه می کنیم. وقتی که بوی سیر بلند شد، به مقدار لازم رب گوجه فرنگی و همچنین نمک و فلفل و زردچوبه را به مواد می افزاییم. در این مرحله تمرهندی را از صافی رد کرده و به باقی مواد اضافه می کنیم. البته میزان این مواد به تعداد نفرات مصرف کننده بستگی دارد. در مرحله آخر این مواد را به عدس و سیب زمینی که در ابتدا پخته بودیم، اضافه می کنیم. پس از اینکه غذا جوش خورد و آب آن مقداری گرفته شد ، و بدین ترتیب دال عدسی آماده است . ................مقدمه و تحقیق از محمد توکلی – ممکو 14 اردیبهشت 1387

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        شنبه ۱٤ اردیبهشت ،۱۳۸٧ - محمد توکلی