غذاهای سنتی ایرانی در ممکو

حلیم بادمجان با طعم ایرانی

 

Tuesday, October 02, 2007

 

"  تنوع غذایی ایران "

 

 حلیم بادمجان با طعم ایرانی

یا پیتزا با طعم ایتالیایی !! 

 

ایران سرزمینی  است که در خیلی از زمینه ها منحصر بفرد است  و یکی از این  زمینه ها مجموعه غذاهای ایرانی است که از تنوع شگفت آوری برخوردار است کمتر کشوری این همه دستور غذایی متنوع و گوناگون دارد و این امر چند دلیل دارد :

  • سابقه تاریخی و غنای فرهنگی ایران

  • وجود اقوام گوناگون و خرده فرهنگ ها

  • هجوم ممالک دیگر به این سرزمین که با وارد کردن شیوه های غذایی آنها همراه بوده است

  • تنوع آب و هوایی و اقلیمی که باعث شده غذاهای گوناگون متناسب با آن شرایط تهیه و مصرف شود .

از بین همه علتها شاید این دلیل آخری از همه مهم تر باشد . سرزمین متنوع دارای مردمان  و ذائقه های متنوع است و این تنوع غذایی حاصل همین وضع است . هیچ ایرادی ندارد که ما با غذاهای غربی و شرقی و سایر ملل از چین گرفته تا اروپا و آمریکا آشنا شویم و آنها را مصرف کنیم اما لازم است که با غذاهای ایرانی هم آشنایی داشته باشیم و طعم آنها را از همان کودکی تجربه کنیم تا بزرگ که شدیم خودمان قضاوت کنیم که کشک بادمجان بهتر و سالم تر و خوشمزه تر است یا پتیزا و لازانیا ؟

حالا ما با پیتزا کاری نداریم و به معرفی یک غذای ایرانی بنام حلیم  بادمجان می پردازیم :

 

بادمجان، غذای لذیذی است اما حلیم بادمجان لذیذتر. برای پختن حلیم بادمجان برای چهار نفر یك كیلو بادمجان، نیم كیلو گوشت و ۱۵۰ گرم عدس نیاز داریم. ابتدا پوست بادمجان را می گیریم، سپس به بادمجان های پوست كنده شده نمك می زنیم و می گذاریم تا آبش خوب برود. می دانید كه نمك را برای این به بادمجان می زنند كه زمان طبخ، به روغن كمتری نیاز باشد. سپس بادمجان هایی را كه آبش رفته، در حرارت بسیار ملایم، آهسته آهسته سرخ می كنیم. به یاد داشته باشید كه اگر بادمجان را در دمای آتش تند سرخ كنیم، بیرون آن سرخ می شود و درونش نپخته باقی می ماند.

زمانی كه در حال سرخ كردن بادمجان ها هستید، ۱۵۰ گرم عدس را با نیم كیلو گوشت می گذارید تا خوب پخته شود اما اول باید چربی گوشت را خوب خوب پاك كنید و عدس را با گوشت بدون چربی بگذارید تا پخته شود. وقتی خوب پخته شد، عدس و گوشت پخته شده را با بادمجان های سرخ شده مخلوط می كنیم و با هم می كوبیم. وقتی خوب كوبیدیم، می گذاریم در دمای ملایم تا گرمای خود را حفظ كند.

برای تزئین حلیم بادمجان به ۳۰۰ گرم كشك و پیاز داغ، سیرداغ و همچنین مغز گردوی خردشده نیاز داریم. می توانیم پیاز داغ و سیرداغ را با نعنا داغ مخلوط كرده و با مغز گردو روی كشكی كه روی حلیم بادمجان ریخته ایم بریزیم تا طعم آن را لذیذ تر كند.

همانطور که می دانید در آشپزی سنتی ایرانی برخی از غذاها از جمله  ، عدس، گوشت و بادمجان جزو غذاهای سرد به حساب می آیند

 فراموش نكنید كه همراه این غذاها نباید از ماست استفاده كنید. اگر با خوردن غذای سرد، سردی اتان می شود بهترین راه، نوشیدن شربت سكنجبین بعد از این غذاست كه سالم ترین و پرخاصیت ترین نوشابه سنتی ایران است.

 

سرکه – انگبین (عسل) سرکه انگبین = سرکه انجبین (لابد بخاطر اینکه عربها حرف : گ نداشته اند ! ) = و بالاخره تبدیل به سکنجبین شده است !!

 برای تهیه این شربت، یك لیوان آب  را با ۴لیوان عسل   و یك لیوان سركه طبیعی و یك لیوان عرق نعنا مخلوط كنید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. پس از سردشدن، مقداری از آن را با آب رقیق كرده و شربت كنید كه بسیار گوارا خواهد بود و سردی بامجان را هم خنثی می کند .  می توانید برای کاهو سکنجبین هم از آن استفاده کنید . از شربت های سکنجبین موجود دربازار هم استفاده نکنید چون بجای عسل در آنها شکر ریخته اند و در واقع سرکه شکر هستند نه سرکه انگبین – سکنجبین ! و شکر هم همانگونه که می دانید برای بدن ضرر فراوان دارد و باعث ناراحتی های عصبی و عدم جذب ویتامین های گروه B و ریزش مو می شود .

 

 ......................................مهرماه 1386 – ممکو

 

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        چهارشنبه ۱۱ مهر ،۱۳۸٦ - محمد توکلی