غذاهای سنتی ایرانی در ممکو

توصیه هایی برای خرید ماهی

 

توصیه هایی برای خرید ماهی

ماهی غذای ارزشمندی است سرشار از اسیدهای چرب مفید برای بدن و امگا است .

گرون بودن ماهی اهمیت زیادی نداره مهم اینه که تازه باشه حالا لازم نیست حتماً ماهی شوریده کیلویی 25 هزار تومن باشه . ماهی صافی 7 هزار تومنی هم باشه یا این ماهی های ریز هم همون خاصیت رودارن . متاسفانه از  روش صید ماهی گرفته تا نحوه عرضه کردنش همه بصورت سنتی و غالباً غیر بهداشتی انجام می گیره تو همین ماهشهر که زمانی ماهیگیری شغل اصلی خیلی از ماهشهری هابوده ماهی رو به بدترین شکل ممکن عرضه می کنن وقتی سری به بازار ماهی فروش ها می زنید بوی ماهی گندیده که بخاطر گرمی هواست مشام شما رو آزاز میده . ماهی باید در فریزرهای روباز و زیر صفر عرضه بشه و این روش فعلی خیلی عقب مونده و قدیمیه .

تو جراحی و ممکو هم همینطوره ماهی ها رو توی این هوای داغ و شرجی چیدن تو فضای باز و باید خیلی دقت کنین که ماهی مونده و فاسد رو نخرین .

بهر حال  مهم اینه که در یه تغذیه سالم شما باید هفته ای سه تا جهار بار ماهی بخورید تا کلسترول بد خونتون بالا نره و چربی تو جداره رگها تون رسوب نکنه و خلاصه سکته مغزی و قلبی نکنین . خوردن ماهی باید از کودکی در برنامه غذای شما باشه که وقتی بزرگ شدین مثه بعضی ها ازماهی و بوی اون ناراحت نشین ! حتی برای آدمهایی که از کوچیکی به خوردن ماهی عادت نکردن میشه بااستفاده ازچاشنی های مختلف طعم و مزه ماهی را بهتر کرد  

تشخیص ماهی تازه از ماهی کهنه و مونده خیلی سخت نیست باید یه سری چیزایی رو بدونین :

-          آبشش ها : آبشش های ماهی رو بلند کنید باید صورتی باشه ونباید تیره باشن

-          بدن ماهی تازه باید سفت باشه.یعنی اگر با انگشت اشاره به بدن ماهی فشار دادین نباید جاش رو بدن مایه بمونه

-          چشم های ماهی : باید برجسته و از بدنش بیرون زده باشن یا دست کم گود رفته نباشن .

-          هر چقدر چشم های ماهی شفاف تر و برجسته تر باشه ماهی اش تازه تره

-          همیشه ماهی رو بدین ماهی فروش براتون پاک کنه و پولک هاش رو بگیره و شکمش رو خالی کنه حتی سرش رو جدا کنه انجام این کارتو خونه خیلی سخته وباعث کثیف کاری میشه ( پاک کردن ماهی هزینه زیادی نداره )

-          هر نوع ماهی تازه و سالمی رو که تونستید با توجه به بودجه اتون بخرید تهیه کنید

-          وقتی می خواهید ماهی رو سرخ کنید دو طرفش رو باید سرخ کنید اول از اون طرفش که پوست نداره شروع کنین چون اگه برعکس عمل کنید ماهی جمع و چروکیده میشه

-          - اگه دستتون بوی ماهی یا میگو گرفته ،برای از بین بردن  بوی  آن بعد از اینکه دستتون رو با یک مایع دستشوئی معطر و خوشبو شستین مقداری آبلیو با نمک مخلوط کنید و به دست اتون بمالین

-          مالیدن پوست لیمو و پرتقال هم می تونه بوی بد رواز بین ببره من خودم وقتی توی رستوران ماهی می خورم یه مقدار آبلیمو می ریزم رو دستمال کاغذی و با اون دستامو پاک می کنم روش خوبیه !

-          یکی ازروشهای رایج از بین بردن بوی نامطلوب ماهی استفاده از  ادویه و مخصوص ماهی  و خواباندن ماهی در آب پیاز و یا رنده کردن چند حبه سیر روی گوشت ماهی هست همین طور می تونید ماهی رو تو آبلیمو یا آبغوره بخوابونید سرکه هم میشه ولی نباید زیاد بمونه

...................محمد توکلی – 19 مردادماه 1392 – ممکو – سناتور

 

 

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        شنبه ۱٩ امرداد ،۱۳٩٢ - محمد توکلی