غذاهای سنتی ایرانی در ممکو

توصیه هایی برای خرید میگو

 

توصیه هایی برای خرید میگو

Tips for Buying and Cooking Shrimp

میگو از جمله آبزیانی است که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و خوردن آن علاوه بر مزه خوبی که دارد برای تندرستی لازم است میگو رنگها و انواع مختلفی داره از صورتی تا خاکستری و از ریز تا درشت = شاه میگو . بیشتر میگویی که درایالات متحده فروخته می شود منجمد است و به هنگام عرضه یخ آن را باز می کنند.

ولی در ماهشهر و آبادان و بندر دیلم شما می توانید مستقیم به ماهی فروشی های کنار ساحل بروید و میگوی صید همان روز را بخرید برای حمل حتماً باید یخدانهای در بسته داشته باشید وگرنه تمام ماشین بوی میگو می گیرد !

 

راهنمای خرید میگو = BUYING SHRIMP:

1-      همیشه میگو رو با پوست بخرید و بعد بدین براتون پاک کنن هیچوقت میگوی پاک کرده نخرید چون اغلب اینها در شرف خراب شدن بودن وبخاطر همین پاکشون کردن !

2-      میگوباید بوی ملایم و مطبوعی داشته باشه اگه بوی گندیدگی میده به هیچ وجه اونو نخرید

3-      سر میگو باید از بدنش جدا بشه این کار خیلی راحته

4-      مرحله بعد بیرون اوردن پوسته میگو= غلاف اش هست که یه کمی قلق داره چند بار تمرین کنین یاد میگرین

5-       ضمناً یک رگ سیاه ( روده میگو )  هم در پشت میگو هست که باید بیرون اورده بشه

6-      میگوهای پاک کرده رو توی یه ظرف آب سرد بذارین (میگوخیلی زود فاسد میشه )

7-      میگوی پاک کرده را میشه حتی تا یکسال در فریزر نگهداری کرد.

8-      در جاهایی که میگوی تازه وجود ندارد بهتراست که میگوی منجمد بخرید که بسته ای 5 پوند قیمت دارد

9-      فریز کردن میگوی پاک شده می تواند روی طعم و مزه آن اثربگذارد برخی فقط سر میگو را جدا کرده و سپس فریز می کنند

10-  میگوهای قهوه ای درشت بخاطر داشتن ید زیاد ممکن است با ظرف غذا طعم اشان عوض شود .

11-  میگو اگر ریز باشد پاک کردنش سخت است و گوشت زیادی هم ندارد اگر هم خیلی درشت باشد پیر است و ممکن است طعم اش چندان خوب نباشد

12-  میگوی بندر دیلم که صورتی رنگ است میگوی خوبی است در آمریکا هم میگوی مکزیکی و اکوادری مناسب است میگوی سفید  خلیج Gulf White ( در آمریکا 9 گرانترین نوع میگو است) که بدنی سفت و خوش طعم با رنگ سفید مایل به خاکستری دارد .  

13-  میگو نباید لکه های خاکستری روی پوستش  داشته باشد که شان دهنده آن است که خرابی گوشتش شروع شده همین طور میگویی که رنگش زرد شده یا اگر احساس می کنید شن دار است بخاطر استفاده از بی سولفیت سدیم است که برای سفید کردن و از بین بردن رنگدانه هایش یه آن می زنند !( خوشبختانه در ایران هنوز این کلک های آمریکایی را بلد نیستند و یا فناوری اش را ندارند !)

14-  میگو باید فقط بوی  آب شور saltwater را بدهد ووقتی یخ اش آب می شود از هم وا نرود

15-  حدود  300 گونه میگو در سراسر جهان، وجود دارد که در آمریکا فقط   6 نمونه اش معمولا در بازار یافت می شود

16-  خلیج سفید: قطعا گران ترین، و اغلب بهترین. عطر و طعم  میگو را دارد  بافت سفت، سفید مایل به خاکستری معمولا رنگ قهوه ای خلیج فارس کمتر مطلوب است .

17-  رنگ سفید اکوادور و مکزیک: شبیه به سفید خلیج فارس است و  نوعت طبیعی و یا پرورشی آن هم در اکوادور وجود دارد بیشتر میگوی وارداتی  به ایالات متحده از اکوادور است .

18-  ببر سیاه: میگو پرورشی است که به طور گسترده ای در  آسیا وجوددارد  خاکستری تیره با راه راه سیاه و سفید و قرمز و یا زرد مایل به آبی، صورتی است که  زمانی که پخته شده است می تواند کاملا ومزه  متفاوت داشته باشد

 

...............نوشته و ترجمه از محمد توکلی – 19 مردادماه 1392 – ممکو – سناتور

منابع :

http://www.splendidtable.org/story/tips-buying-and-cooking-shrimp

 

http://www.eatingwell.com/blogs/healthy_cooking_blog/how_to_buy_the_right_shrimp_and_why_it_matters

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        شنبه ۱٩ امرداد ،۱۳٩٢ - محمد توکلی