غذاهای سنتی ایرانی در ممکو

طرز درست کردن لوبیا به روش سنتی شیرازی :

طرز درست کردن لوبیا به روش سنتی شیرازی :

 

ابتدا لوبیای چیتی یا قزوینی رو پاک کرده و  به مدت 14 ساعت در آب ولرم می خیسانیم

آب خیسانده شده را دور می ریزیم و لوبیا ها رو در آبکش می شوریم

سپس لوبیا ها رو  در دیگ  زود پز می ریزیم ولی در زودپز را چفت نمی کنیم  مقداری هم آب می ریزیم که از سر لوبیا ها سه انگشت آب بالاتر باشه ابتدا با حرارت ملایم و سپس با حرارت تند این لوبیا ها بپزد

یک ساعت صبر می کنیم و سپس یه پیاز رنده می کنیم

تاوه را روی حرارت ملایم می گذاریم که گرم شود و بعد روغن اضافه می کنیم

سپس پیاز رنده شده رو توی روغن می ریزیم  .رنگ پیاز که عسلی=طلایی  شد سه قاشق رب گوجه فرنگی و مقداری هم زردچوبه اضافه می کنیم تفت می دهیم و روی لوبیا ریخته و می گذاریم یه ده دقیقه  روی حرارت کم بماند و چاشنی هم فلفل سیاه و فلفل قرمز اضافه می کنیم مقدار فلفل به دلخواه است بعضی مثه من غذای تند دوست دارن

در پایان می توان مقداری نمک و روغن زیتون هم به آن اضافه می کنیم

باتشکر از سوسن خانوم که این اطلاعات مفید و نکته های آشپزی رو در اختیار من قرار دارند

چپری = یعنی کاری رو سریع انجام دادن

بروچپری فلان کار رو انجام بده و بیا مثلا جپری لوبیا درست کن ... یعنی سریع لوبیا رو درست کن آخه لوبیایی که باید 14 ساعت بخیسه تا نفخش  بره رو چطوری میشه چپری انجام داد ؟!

با تشکر از سوسن خانوم که زحمت بیان این مطالب رو کشیدن .

............نویسنده محمد توکلی – 23 خردادماه – شیراز

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        سه‌شنبه ۳ تیر ،۱۳٩۳ - محمد توکلی