غذاهای سنتی ایرانی در ممکو

دو پیازه میگو

دو پیازه میگو

مواد لازم برای چهار نفر

-         یک کیلو سیب زمینی

-         نیم کیلو میگو ( اگه وضع مالی شما خوب است یک کیلو میگو)

-         دو تا پیاز درشت

طریقه درست :  

ابتدا سیب زمینی ها رو آبپز می کنیم موقعی که نیم پز شد مقداری زردچوبه روغن و نمک در آبش می ریزیم تا کاملا پخته بشه

سپس سیب زمینی ها رو در ترش پالا = آبکش = چلو صافی می ریزیم و وقتی سرد شد پوستش رو می کنیم و با فشار دست آن را له می کنیم.

بعد پیاز طلایی شده رو به همراه زردچوبه می کنیم  ( زردچوبه نباید زیاد سرخ شود چون رنگش از دست میره و اگه کم سرخ بشه بوی زردچوبه خام می ده !)

سپس پیازها تفت داده رو آروم  به سیب زمینی اضافه کرده و تفت می دیم .

میگوها رو پاک کرده کمر آنها را تمیز می کنیم و می ریزیم توی قابلمه و مقداری آب و زرد چوبه و نمک هم اضافه می کنیم که کمی قل بخوره

سپس آن را توصافی می ریزیم تا آبش بره

در تاوه مقداری روغن می ریزیم و میگوها رو تفت می دیم

نکته :  همه آشپزن و غذا می پزند مهم اینه که مزه غذا چطوری باشه ؟ مزه دار کردن غذا مهمه !

حالا طریقه مزه دار کردن

مقداری لیمو عمانی راپودر کرده و روی دوپیازه می ریزیم و بعد رب گوجه و آبلیمو روی آن می ریزیم میگوها  تفت داده روهم که صورتی و خوش رنگ شده است  آماده می کنیم

میگوها رو آروم آروم به دو پیازه اضافه می کنیم

هر کدام از موادی رو که اسم بردیم اگه دوست ندارین می تونید حذف کنید یا اگه مثه  زیره و سیر دوست دارین به آن اضافه کنین

این هامعنی  مزه دار کردن غذاهاست .

 

با تشکر از سوسن خانوم : که این فنون غذا پختن رو در اختیار من گذاشتن

 

.............محمد توکلی – 23 خرداد ماه 1393 – شیراز

 

پيام هاي ديگران ()        PermaLink        سه‌شنبه ۳ تیر ،۱۳٩۳ - محمد توکلی