دمنوش ویژه

Sunday, October 22, 2017

دمنوش ویژه

این روزها هم توی شرکت و هم وقتی میرم هتل سعدی و حافظ پیش دوستام و هم بعد از اتمام جلسه یوگا ... دمنوش های ویژه ای درست می کنم و می برم و با دوستام می نوشیم . اغلب از من می پرسند که ترکیب این دمنوش ها چیه ؟ دهها و صدها نوع دمنوش میشه درست کرد در اینجا به یکی از ساده ترین اونا اشاره می کنم

چیزی که من درست می کنم از این نظر ویژه هست که خاص خودمه و طی مدتهای طولانی و تجربه هایی که در این زمینه داشته ام این دمنوش ها رو درست می کنم.و نکته مهم اینکه درست کردن این دمنوش هم فوت و فنی  داره و به همین سادگی نیست یه نکاتی هست که باید رعایت کرد و به برخی از اونا در اینجا اشاره کردم

 یکی از رایج ترین اونا دمنوش چهار گانه است که اصطلاحاٌ بهش می گم فور این وان = four in one  چون چهارتا ماده گیاهیه که با هم ترکیب شدند

  1. آویشن کوهی

  2. چای سبز فله

  3. هل کوبیده

  4. چوب دارچین خرد شده

آویشن کوهی دارای برگهای درازی هست و طعمش کمی تنده و رنگ سبز روشنی داره

چای سبز از نوع  فله و ایرانی که بهترین نوعش همینه و از انواع هندی و چینی بهتره

هل سبز ( که بهتره تازه باشه و رنگش سبز روشن باشه ) که باید کوبیده بشه تا دونه های سیاه داخلش کاملا له بشن و بوی عطرش بیرون بیاد .

چوب دارچین ( که بهتره از نوع چوبهای عادی که شکل مشخصی ندارن و هندی هستند استفاده بشه ... چون نوع لوله شده اش که اغلب چینی است خیلی طبیعی نیست ( دقت کنید که چوبها خیلی کهنه نباشند و عطر و طعم تندشون حفظ شده باشه . زیر دندون بذارین و بجوید تندیش باید حس بشه ... این دارچین چوب رو بکوبید ولی آرد نشه در حد دونه های گندم باشه کافیه ( استفاده از پودر دارچین باعث میشه که رنگ دمنوش کدر بشه و ته قوری هم لرد بگیره .

اینها رو به هر نسبتی که دوست دارین  می تونین با هم ترکیب کنید (  ولی بهترین حالت برای یک فلاسک 5/1 لیتری  این است که یک قاشق غذای خوری آویش – یک قاشق غداخوری چای سبز و یک قاشق غذاخوری دارچین کوبیده و حدود 5 تا دانه هل  رو هم بکوبید و به این مخلوط  اضافه کنید. این ترکیب را داخل  فلاسک یا قوری چینی بریزید و آب جوشیده با دمای حدود 80 درجه را  به آن اضافه کنید .

حدود ده دقیقه برای دم کشیدن این دمنوش کافیه ... چون چای سبز همراهش هست نباید بیشتر از یه ساعت بمونه ...اگه می خوائین دمنوش  بیشتر بمونه چای سبزش رو کمتر کنید یا اصلا چای سبز بهش اضافه نکنید.

عسل یاخرما

دمنوش رو باید با عسل یا خرما نوشید . به هیچوجه از شکر و قندهای مصنوعی برای شیرین کردن دمنوش استفاده نکنید چون قند وشکر بسیار برای بدن مضر است و کمترین آن بروز بیماریهای چون آلزایمر و نیز صدمه زدن به DNA سلولی است .

نکته :

  • قبل از اینکه آب شروع به جوشیدن کند آن را از روی اجاق بردارید یا کتری برقی را خاموش کنید . چون جوشیدن آب باعث اسیدی شدنش می شود که برای بدن ضرر دارد !

  • هیچوقت آب جوش رو روی دمنوش یا عسل یا هر ماده دیگه ای نریزید چون دمای زیاد آب باعث می شود مواد مفید دمنوش از بین بره .

    .......................محمد توکلی – 30 مهرماه 1396 – ممکو

  •  

 

 

/ 0 نظر / 85 بازدید